Lägg till din rubriktext här

Hållbarhet & Hälsa

Ansvarsfull choklad som smakar gott

En bild som visar chokladhjärtan i mörk choklad med hallon och mjölkchoklad med hackade pistagenötter från Kalmar Chokladfabrik

Att arbeta hållbart är en ledstjärna. Därför väljer vi ekologiska råvaror och leverantörer som tar socialt ansvar. Vi gör allting för hand och hoppas att vår kärlek till chokladen känns i varje unik produkt.

För oss är det viktigt både att chokladen smakar gott och att den gör gott. Allt vi gör sätter sina spår på vår planet och vi vill dra vårt strå till stacken genom att tänka hållbart i alla delar av vårt arbete.

Vi tänker också på att det vi äter påverkar vår hälsa. Det är därför vi väljer ekologisk choklad, ekologiska råvaror, så miljövänliga förpackningar som möjligt och leverantörer som tar socialt ansvar.

Vi väljer våra leverantörer och samarbetspartners med stor omsorg. Om vi hittar det vi söker lokalt väljer vi alltid att göra våra inköp så nära som möjligt. För oss handlar det om kvalitet, men också om att de vi samarbetar med delar våra värderingar vad gäller arbetsmiljö och miljö.

Lubeca

Vår leverantör av choklad är Lubeca i Lübeck.

Vi har valt den godaste chokladen från en leverantör med stort hjärta, nämligen lilla stiftelseägda Lubeca. Istället för att ge vinst åt aktieägare ger man av sitt överskott till sociala projekt via den stiftelse som äger företaget.

Kakaon som chokladen görs av kommer från kooperativ i Peru som man besöker och samarbetar med för att säkerställa bra arbetsvillkor.

NatureFlex

cottage, iceland, rural-8153413.jpg

För att omsluta vår choklad på ett miljövänligt sätt har vi valt att satsa på en egen specialbeställd påse som är gjord av ett material som kallas NatureFlex.

NatureFlex är växtbaserat och komposterbart material som kan läggas i hushållskomposten. Det kostar lite mer och prasslar lite mer än plast, men det tycker vi såklart att vi och vår planet är värd!

 

 

Kartongbolaget

Vi har valt Kartongbolaget som leverantör för våra pappersförpackningar. De är duktiga och ger personlig service och finns dessutom i Sverige. Kartongen vi har valt är FSC-certifierad.

FSC står för Forest Stewardship Council och är en internationell organisation som verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomisk livskraftigt bruk av världens skogar, genom sitt certifieringssystem. Märkningen innebär att man säkerställer att träråvaran är spårbar till ansvarsfullt skogsbruk.

Miljö & Hälsa

Vi har valt att certifiera oss för ekologisk produktion då ekologiska råvaror är en självklarhet för oss. Det är ett val vi gör både för miljöns och vår hälsas skull. Att odla ekologiskt innebär att inte använda kemiska bekämpningsmedel eller kemisk gödning. Det betyder att mat som är ekologiskt märkt, inte heller innehåller kemikalier eller kemiska tillsatser som aromer eller konsistensgivare. För dem som arbetar med att odla, skörda och framställa är det också en mer hälsosam arbetsmiljö utan kemikalier.

Ekologisk mat som är producerad inom EU känns igen genom att den är märkt med EU-symbolen med det gröna lövet.